Sparkles.fi

Blogi

Korutrendit Lahjaideat

Miksi talismaanit ovat jälleen suosiossa?

Kukaan meistä on tuskin täysin immuuni taikauskolle. Useimmat meistä luottavat jonkin sortin rituaaleihin tai jäniksenkäpäliin, kun edessä on tärkeä päivä tai pelottava koitos. Kenties koronavuosi on saanut ihmiset hakemaan turvaa taikaesineistä, sillä erilaiset talismaanit ja onnenamuletit ovat nousseet uuteen suosioon. The Adventurine-sivuston puhuttamat jalokivikauppiaat vahvistavat yksimielisesti, että talismaanikorut käyvät nyt kaupaksi ennätysmäärin. Esimerkiksi syntymäkivet ja parantavista voimistaan tunnetut kristallit ovat nyt todella suosittuja korumuodissa.

Talismaaneja on moneen lähtöön ja niiden väitetyt voimat liittyvät yleensä suojaamiseen, terveydentilan parantamiseen tai ongelmien ratkaisemiseen. Korumyyjien mukaan se, millaiset talismaanit ketäkin puhuttelevat, on hyvin yksilöllistä. Toista vetää puoleensa oma synnyinkivi tai horoskoopin symboli, joku muu rakentaa sen läheiselle ihmiselle kuuluneesta esineestä. Tärkeintä on, että talismaanilla on kantajalleen merkitystä, jotta hän jaksaa uskoa sen voimaan. Koronasta johtuvien lockdown-toimien aikana ihmisiä ovat kiinnostaneet erityisesti perhoset ja muut vapautta symboloivat aiheet, kertoo Mahnaz Collection-korumyymälän omistaja Ispahani Bartos The Adventurine-sivustolla.

Ilmiön on havainnut myös talismaneista L’École des Arts Joailliers-koulussa opettava professori ja historioitsija Inezita Gay Eckel.

– Aina vaikeina aikoina ihmiset etsivät positiivista voimaa, he etsivät vastauksia siihen, kuinka selviytyä. He miettivät sitä, mikä on heille kaikkein tärkeintä; perhe, ystävät, läheisten terveys, ja he haluavat tuoda sen esiin näkyvällä ja voimakkaalla tavalla, hän selittää.

Vaikka kristallivillitys tuo mieleen Instagramin nuoret, Eckel vakuuttaa, että talismaanit ja onnenkalut ovat aina kiinnostaneet ihmisiä ympäri maailmaa.

– Talismaanin olemukseen kuuluu, että se on henkilökohtainen, yksityinen ja usein salainen, eikä niistä siksi löydy paljoa kirjoituksia. Olemme kuitenkin löytäneet todisteita erilaisten amulettien olemassaolosta jo ihmiskunnan alkuajoista saakka. Yksi niistä tavoista, jolla antropologit määrittelevät ihmisen, on tämän suhde koristuksiin. Se kuuluu jaetun ihmisyyden kokemuksemme ytimeen, hän selittää.

Löydä omasi

Jos niin moni meistä kaipaa omaa hyvän onnen talismaania, miten löydämme juuri sen meille oikean? Talismaanin hankkimisessa on ennen kaikkea kyse henkilökohtaisista mieltymyksistä. Amuletteja ja talismaneja suunnitteleva Jacquie Aiche kehottaa pohtimaan, mitä tarkoitusta taikavoimia omaava koru palvelee elämässäsi.

Kysy itseltäsi seuraavat kysymykset ennen talismaanin hankkimista.

Miltä minusta tuntuu juuri nyt? Tämä kysymys auttaa sinua hahmottamaan, millaisiin asioissa tunnet tarvitsevasi apua.

Mitä mieleni, ruumiini ja sieluni tarvitsevat? Toivotko elämääsi rakkautta, tasapainoa, vaiko kenties tyyneyttä?

Mitkä mineraalit tai symbolit vetävät minua luonnostaan puoleensa? Luota intuitioosi.

Kun puen tämän talismaanin ylleni, tunnenko oloni onnellisemmaksi, tai voimaannuttaako se minua?

Tunnettu korusuunnittelija Temple St.Clair on valmistanut talismaaneja ja amuletteja käsin vuosikymmenien ajan. Hän jos kuka tietää, mistä amulettien vetovoimassa on kyse.

– Kun korua käytetään talismaanina, siitä tulee hyvin henkilökohtainen. Nämä helyt saavat tarkoituksen ja niistä tulee osa meitä. Me nukumme ja kylvemme ne yllämme. Ne maadoittavat meidät ja tarjoavat meille lohtua. Ne edustavat omaa tyyliämme ja henkilökohtaista matkaamme, hän kuvailee.


Tallenna tämä artikkeli Pinterestiin!

Korutrendit Tyylivinkit

Korutrendit, jotka Zoom nosti suosioon

Vyötäröstä ylöspäin pukeutuminen on nyt ihan oikea ilmiö. Kun työt ja koulu siirtyivät verkkoon, alettiin ulkonäössä panostaa ainoastaan videopuhelussa näkyviin kehonosiin. Vaatetuksessa tämä ilmeni käytännössä verkkarien ja siistin kauluspaidan kaltaisina yhdistelminä. Eikä aikaakaan, kun Zoom-villitys alkoi näkyä myös korumuodissa. Fyysisen etäisyyden aikakaudella entistä kookkammat ja silmäänpistävämmät helyt ovat korvanneet huomaamattomammat edeltäjänsä.

Evening Standard listasi kuusi korutrendiä, jotka nousivat pinnalle videopuheluiden ansiosta.

Yksi korvakoru

Suuret korvakorut näkyvät läppärin kamerassa ja tuovat oloasuunkin silauksen glamouria. Epäsymmetrisyys on nyt pinnalla korumuodissa ja JW Andersonin sekä Oscar de la Rentan kaltaiset suunnittelijat ovat innostuneet erityisesti yhden korviksen trendistä.

Valitse rohkea ja veistoksellinen koru, sillä sen on tehtävä vaikutus kahden edestä. Mikä tärkeintä, valinnan tulee näyttää tarkoituksenmukaiselta, jotta yleisölle käy selväksi, ettet ole vahingossa unohtanut toista korvista yöpöydälle.

Suuret nappikorvakorut

80-luvulla hallittiin näyttävät asusteet. Muistelepa vaikka Dynastia-saippuasarjan korumuotia. Viime aikoina muotinäytöksissä on jälleen nähty valtavan kokoisia nappikorvakoruja, jotka huokuvat kasarinostalgiaa. Esimerkiksi Versacen kuuluisat, kultaiset nappikorvikset ovat tehneet paluun muodin huipulle.

Täydellisen kasari-ilmeen saat yhdistämällä korvakorut ylisuuren bleiserin pariksi.

Ylisuuret helmet

Helmet ovat jälleen löytäneet tiensä muotitietoisten korulaatikkoon. Helmet ovat olleet kuluneen vuoden aikana vahvasti esillä sekä pukeutumisessa että asusteissa. Helmillä ei nyt tavoitella klassista tyyliä, vaan runsaat ja rohkeat siluetit ovat päivän sana. Kuten suunnittelija Simone Rochan tuoreimmat mallistot todistavat, helmikorut eivät nyt yksinkertaisesti voi olla liian suuria.

Rohkeat värit

Jos hopea- ja kultakourut tuntuvat tylsiltä, ei hätää. Oli kyse sitten värikkäistä syntymäkivistä, lasihelmistä, tai surffihenkisistä punoskoruista, väreillä saa nyt leikitellä rohkeasti. Materiaaleissakaan ei tarvitse tyytyä jalometalleihin. Akryyli, lasi, marmori ja luonnonkivi tuovat koruihin uutta jännitystä.

Paksuakin paksummat ketjut

Zoomin aikakaudella naiselliset riipukset ovat saaneet väistyä paksujen ketjujen tieltä. Naisten muoti lainaa nyt miesten korujen siluetista, eikä villitys näytä hiipumisen merkkejä, päin vastoin. Suunnittelijat, kuten Brandon Maxwell ja Zimmerman ovat tuoneet catwalkeille suorastaan koomisen ylimitoitettuja kaulaketjuja. Käytitpä ketjuja kaulassa tai ranteessa, avainsana on nyt ”supersize”.

Rintakukan inspiroima

Tiedäthän sulhasten rintakukat? Tai rannekukakset, joita tytöt käyttävät amerikkalaisisleffojen koulutanssiaisissa? Suunnittelijat Victoria Beckhamista ja Louis Vuittoniin ovat ammentaneet koruihinsa innoitusta juhlavista kukka-asusteista. Valtavat tekokukat kuuluvat nyt Zoom-univormuun joko pantamaisen kaulakorun tai rintakorun muodossa.

Häät Juhlat

Näin valitset täydelliset korut häihin

Kun häitä aletaan suunnitella, mielessä siintää yleensä ensimmäisenä hääpuku. Seuraavana tulevat kenties juhlapaikka, kukat ja kakku. Kihlasormuksen komeillessa jo sormessa, saattavat korut olla vihoviimeinen asia mielessäsi. Hääkorujen voimaa ei kuitenkaan pidä aliarvioida. Puvun pariksi valittavat korut ovat piste iin päälle, joka kertoo paljon kantajastaan. Valitsetko näyttävät vai yksinkertaiset korut? Muodikkaat vai klassiset? Miten ne sopivat yhteen sormuksen kanssa?

Häävierailla puolestaan on oma koruetikettinsä. Hyvällä maulla valitut korut tekevät asusta juhlavamman, mutta eivät jätä morsianta varjoonsa. Olitpa sitten vieras tai päivän tähti, hääkorujen valinnassa tulee ottaa huomioon muutama keskeinen asia.

Hääpuku

Erilaisia hääpukuja on maailmassa lähes yhtä paljon kuin morsiamia. Usein häiden suunnittelu lähteekin liikkeelle juuri täydellisen puvun metsästämisestä. Kun hääpuku on valittu, on aika miettiä, millaiset korut sen pariksi sopivat. Puvun tyyli ja leikkaus kannattaakin pitää mielessä koruostoksilla. Olkaimeton mekko helpottaa päätöksentekoa, sillä melkein millainen kaulakoru tahansa pääsee parhaiten oikeuksiinsa avoimella dekolteella. Myös venepääntie tai leveä V-kaula-aukko antavat statement-koruille niiden ansaitseman tilan.

Sen sijaan korkeaan kaula-aukkoon tai leveisiin olkaimiin yhdistettynä näyttävä koru voi tehdä lopputuloksesta rauhattoman näköisen. Silloin herkkä ja yksinkertainen riipus on todennäköisesti parempi valinta. Toinen vaihtoehto on skipata kaulakoru kokonaan ja valita sen sijaan kauniisti laskeutuvat riippukorvakorut.

Mekon väri

Useimmiten hääpuku on valkoinen, mutta valkoisen sävyjäkin on erilaisia. Puvun väri kannattaa ottaa huomioon koruja valittaessa. Puhtaanvalkoinen pääsee parhaiten oikeuksiinsa hopeisten, tai muiden sävyltään kylmien värien parina. Kermanvalkoinen taas hehkuu kauniisti kullan ja muiden lämpimien värien kanssa.

Hiustyyli

Hiustyyli on aina otettava huomioon koruja valittaessa. Moni morsian valitsee kampauksen, jossa hiukset on nostettu ylös. Se on myös korujen kannalta paras valinta, sillä kimaltavat asusteet pääsevät paremmin oikeuksiinsa. Kaulakorut ja riippuvat korvikset tulevat upeasti esiin, kun hiukset on sidottu kiinni.

Jos hiukset haluaa kuitenkin jättää auki, kannattaa koruissa panostaa muualle kuin korviin. Älä myöskään unohda, että itse hiuksiinkin voi laittaa bling blingiä! Tiarat, koristeelliset hiusklipsit tai kampaukseen punottavat tekotimantit voivat (kirjaimellisesti) kruunata kampauksen.

Morsian

Muista, että säännöt on tehty rikottavaksi. Älä anna ulkoisten ohjenuorien sanella tyyliäasi, sillä kyseessä on sinun päiväsi. Tärkeintä on valita korut, jotka kuvastavat persoonallisuuttasi ja joissa tunnet olosi kauniiksi ja mukavaksi. Aivan kuten hääpuvun kohdalla, upeinkin prinsessaluomus voi pilata tunnelman, jos se ei tunnu kantajansa näköiseltä.

On hyvän hääetiketin mukaista, että vieraat ottavat morsiamen huomioon pukeutumisessaan. Kyseessä on hänen hetkensä, joten vieraan tehtävä ei ole kiinnittää huomiota itseensä. Myös häävieras voi valita korunsa yllä mainittujen ohjeiden mukaan, mutta kaikkein näyttävimmät luomukset kannattaa säästää eri tilaisuuteen.

Lähde: Olive and Piper

Kihlasormukset Korutrendit

Nämä ovat vuoden suosituimmat kihlasormustrendit vuonna 2021

Suurista häistä voi tällä hetkellä vain unelmoida, mutta romanttisia kosintoja on koettu lockdown-oloissakin. Se suuri kysymys on esitetty tänä vuonna Zoomin välityksellä, kahdenkeskisillä patikkaretkillä, tai ihan vain kotiarjen keskellä. Vaikka suuret, julkiset eleet ovat olleet koronan aikana pannassa, tekee upea sormus aina vaikutuksen kumppaniin. Kihlasormuksen valitseminen on suuri päätös, johon kannattaa panostaa; onhan kyseessä koru, jota puoliso tulee käyttämään päivittäin lopun elämäänsä.

Mutta millainen sormuksen sitten kuuluisi olla? Ensisijaisen tärkeää on tietenkin, että se sormus vastaa toisen henkilökohtaisia mieltymyksiä. Valinnan helpottamiseksi Glamour listasi tämän vuoden suurimmat kihlasormustrendit, joista voi hakea inspiraatiota koruostoksille.

1. Kestävästi ja eettisesti suunnitellut timantit

Eettisyys on nykyään kova sana muotimaailmassa ja myös koruissa kiinnitetään aiempaa enemmän huomiota tuotannon vastuullisuuteen. Timanttien eettisyys on monelle jopa tärkeämpi kriteeri kuin esteettiset vaatimukset. Perinteiset timantit ovat saaneet markkinoille kilpailijan synteettisistä, laboratoriossa valmistetuista timanteista. Tehdastuotantona valmistettu timantti on huomattavasti ympäristöystävällisempi valinta kuin louhittu timantti, eikä siihen liity ihmisoikeuskysymysten kannalta arveluttavaa toimintaa.

2. Gypsy-sormukset

Termi gypsy ring viittaa kivelliseen kantasormukseen. Tänä vuonna paksut metallikorut ovat jälleen muodissa ja se näkyy myös sormusmyynnissä. Lontoossa työskentelevä kultaseppä Jessie Thomas ennustaakin tyylistä valtavaa kihlasormustrendiä Glamour-lehdessä.

3. Jakautuva runko

Sormus, jonka runko jakautuu kiveä kohti kahteen, on erittäin suosittu malli kihlasormuksissa. Jakautuva runko muodostaa kauniin ja tukevan kehyksen jalokivelle. Beaverbrooks-koruyrityksen edustaja Lorna Haddon muistuttaa, että kyseinen malli on löytänyt tiensä myös Beyoncén nimettömään.

4. Päärynämalli

Päärynäleikattu timantti on ollut perinteisesti hyvin suosittu vihkiormuksissa. Thomasin mukaan sen suosio jatkuu myös vuonna 2021.

5. Värikkäät kivet

Haddon paljastaa, että värikkäät kivet ovat nyt suosittuja sormuksissa.

– Oli kyse sitten syntymäkivestä tai safiirien, rubiinien ja smaragdien kaltaisista jalokivistä, väripilkku on huomiota herättävä valinta kihlasormukseen, hän toteaa.

6. Helmisormukset

Tänä vuonna hieman epätavallisempi malli, jossa perinteinen kivi on korvattu helmellä, on erittäin suosittu. Thomasin mukaan hieman yllättävän trendin taustalla vaikuttavat ennen kaikkea ympäristöystävällisyys ja edullisuus, sillä helmikoru on eettisempi vaihtoehto louhitulle timantille. Myös helmistä on nykyään tarjolla synteettisiä versioita.

7. Halo-timanttisormus

Halo-timanttisormus on aina takuuvarma klassikko.

– Jotkut asiat eivät muutu koskaan ja halo-timanttisormukset kuuluvat ehdottomasti tähän kategoriaan. Upea tyyli on tullut jäädäkseen. Halo-timantti on leikattu niin, että valo osuu siihen kaikista kulmista ja saa sormuksen kimaltamaan henkeäsalpaavasti, Haddon toteaa.

8. Piilotetut yksityiskohdat

Paljon hienovaraisempi trendi vuodelle 2021 ovat piilotetut yksityiskohdat. Esimerkiksi jalokiven kantaan on saatettu piilottaa kaiverrus tai pienempiä timantteja, jotka näkyvät ainoastaan silloin, kun sormusta katsotaan sivuprofiilista.

– Se on suloinen ja hienovarainen tapa lisätä sormukseen hieman persoonallisuutta, Haddon sanoo.

9. Epäsymmetrinen rykelmäsormus

Rykelmäsormus sopii heille, jotka haluavat näyttävän sormuksen vaatimattomammalla budjetilla. Se on myös persoonallinen valinta, sillä toista samanlaista tuskin tulee kadulla vastaan.

– Se on mielenkiintoinen ja trendikäs tyylivalinta tiukalle budjetille, kehuu asiantuntija Laura Chavez.

Lähde: Glamour

Korujen säilytys & huolto

Näin pidät huolta koruistasi

Korut ovat parhaimmillaan sukupolvelta toiselle kulkeva sijoitus. Laadukkaat arvokorut kestävät käytössä pitkään, kunhan niistä viitsii huolehtia. Monet naiset säilyttävät korujaan sikin sokin yhdessä korulippaassa, mutta oikeanlainen säilytys suojelee koruja naarmuilta ja tummumiselta. Aivan kuten vaatteita ja asusteita, myös koruja on syytä puhdistaa ja huoltaa säännöllisesti. Onneksi se onnistuu helposti kotikonstein ja pieni vaivannäkö maksaa itsensä takaisin moninkertaisena. Harper’s Bazaar listasi nopeat ja helpot vinkit korujen hoitoon.

1. Älä säilytä koruja väärällä alustalla

Älä jätä koruja lojumaan kemiallisesti käsitellyille pinnoille, sillä kemikaalit voivat jättää jalometalliin näkyviä jälkiä.

2. Säilytä koruja Minigrip-muovipussissa

Korut hapettuvat sitä nopeammin, mitä enemmän ne joutuvat kosketuksiin ilman ja kosteuden kanssa. Säilytä koruja Minigrip-pussissa, jossa ne pysyvät suojassa ulkoisilta haittatekijöiltä.

3. Valitse hopean kaveriksi liitua

Saattaa kuulostaa villiltä, mutta hopeiset korut säilyvät hyvin liidun kanssa. Tämä johtuu siitä, että liitu imee tehokkaasti kosteutta. Jos pelkäät, että liitu jättää koruihin jälkiä, aseta korulaatikkoon liidun sijaan silikageelipusseja, joita on usein mukana uusien vaatteiden ja kenkien pakkauksissa.

4. Pidä korusi erossa kosmetiikasta

Kuten sanottu, kosteudelle ja kemikaaleille altistuminen ei tee hyvää koruille. Ihonhoitotuotteet ja parfyymit edistävät korujen tummumista. Tästä syystä korut tulisi aina pukea vasta ihovoiteiden levittämisen, meikkaamisen ja hiustenlaiton jälkeen. Älä myöskään koskaan käytä hopeakoruja uidessasi tai saunoessasi. Mitä vähemmän korut altistuvat kemikaaleille, hielle ja lialle, sitä kauemmin metalli säilyttää kirkkautensa.

5. Älä jätä koruja auringonvaloon

Monella on tapana pitää korupuuta koriste-esineen tavoin ikkunalaudalla. Tämä on huono idea, sillä, koruja ei saisi altistaa suoralle auringonvalolle. Jos haluat jalokivien säilyvän kirkkaina, säilö korut kuivaan ja hämärään paikkaan.

6. Vaihtele koruja

Koruja ei ole tarkoitettu käytettäväksi 24/7. Vaihtele koruja aika ajoin ja anna käytössä olleiden aarteiden hengähtää.

7. Säilytä kultakoruja erillään

Kulta naarmuuntuu helposti, joten kultaisia koruja kannattaa säilyttää muista koruista erillään. Kultakorut viihtyvät parhaiten joko niiden alkuperäisessä laatikossa, tai yksittäisissä korupusseissa, jolloin ne eivät pääse hankaamaan muita koruja vasten.

8. Pyyhi päivittäin

Korut on hyvä pyyhkiä käytön jälkeen puhtaalla, pehmeällä liinalla. Tämä poistaa niihin päivän aikana mahdollisesti kertyneen kosteuden, rasvan ja lian.

9. Puhdista oikein

Olet saattanut kuulla, että hopeakorut saa kiillotettua hyvin hammastahnalla. Todellisuudessa tämä on erittäin huono idea, sillä koruja ei saisi koskaan puhdistaa liian hankaavilla aineilla. Sekoita sen sijaan muutama tippa mietoa astianpesuainetta lämpimään veteen ja puhdista korut pehmeää liinaa käyttäen. Mikäli koru sietää vettä, huuhtele se pesun jälkeen viileässä vedessä ja kuivaa huolellisesti.

10. Säästä vedeltä

Helmiä ja muita huokoisia jalokiviä ei kannata upottaa pesuveteen. Myös kivikorut, joissa on käytetty liimaa, saattavat kärsiä kastumisesta. Puhdista herkät korut pienellä meikkisudilla, joka on kastettu shampooseen ja veteen. Pyyhi lopuksi kostealla liinalla. Jos et ole varma siitä, millaista puhdistusta korusi sietävät, kannattaa ne viedä suosiolla korusepän liikkeeseen.

12. Levitä kynsilakkaa

Rihkamakorut värjääntyvät ja kuluvat hyvin nopeasti. Helppo niksi, joka tuo pukukoruille kestävyyttä, on suojata ne kynsilakalla. Levitä ohut kerros kirkasta kynsilakkaa korun niihin osiin, jotka ovat kosketuksissa ihon kanssa. Lakka suojaa korua hieltä ja talilta.

Lähde: Harper’s Bazaar

Korutrendit

Viisi korua, joihin haluat sijoittaa vuonna 2021

Viime vuosi vietettiin pitkälti kotona, mikä sai alkuun laittautumisen tuntumaan turhanpäiväiseltä. Mitä järkeä on suoristaa hiuksia tai vaivata päätään asusteilla, jos kukaan ei kuitenkaan ole niitä näkemässä? Sitten Zoom tuli kuvioihin, eikä työpäivää saanut enää selättää pelkkien verkkarien voimin. Kun vyötäröstä ylöspäin pukeutumisesta tuli ilmiö, myös näyttävien korujen suosio kasvoi. Kun kollegoiden katse kiinnittyy kaulassasi kauniisti kimaltavaan kaulakoruun, ei kukaan huomaa, että käytät samaa collegepaitaa jo kolmatta päivää putkeen.

Itsekin koteihinsa lukittautuneet korusuunnittelijat haistoivat nopeasti tarpeen koruille, jotka sopivat virtuaaliseen kommunikointiin ja se näkyy vuoden 2021 trendeissä; kevään korut ovat näyttäviä, koristeellisia ja leikkisiäkin. Ne suorastaan vaativat huomiota ja levittävät ympärilleen hyvää mieltä. Harper’s Bazaar listasi viisi korutrendiä, jotka näkyvät tänä keväänä kaikkialla.

1. Charms-korut

Erilaiset riipukset, kolikot ja helyt ovat nyt suosittuja. Teiniaikojen kaveri- ja keräilykorut ovat kuitenkin saaneet huomattavasti aikuisemman ilmeen. Huippusuunnittelijat Versacesta Foundraeen ovat suunnitelleet tänä keväänä huipputyylikkäitä charms-koruja, jotka vetoavat kypsempäänkin makuun. Sitä paitsi, kenelläpä meistä ei olisi juuri nyt käyttöä hyvän onnen amuletille?

Löydä omat charmsit, eli amuletit QUDO-korujen valikoimista!

2. Tulen inspiroimat

Tulielementti on aina ollut vahvasti läsnä mytologiassa. Se symboloi voimaa, itsevarmuutta ja intohimoa, joita me kaikki tänä vuonna tarvitsemme. Onneksi tulen voimaannuttavasta vaikutuksesta voi nyt nauttia asusteiden muodossa. Merkit kuten Ambush ja Fernando Jorge ovat tuoneet liekkien taipuisat muodot ja lämpimät värit koruihinsa. 

3. Vartalon muodot

Korusuunnittelijat juhlistavat nyt arkailematta naisellisia muotoja. Esimerkiksi Chloén Femininities-kaulakorun kullattu naisvartalo ja Danielle Gerberin Boobies-sormus eivät jätä mitään mielikuvituksen varaan. Kuten monet tämän kevään trendeistä, ne vaativat käyttäjältään uskallusta ja röyhkeyttä.

4. Karkkivärit

Mikä piristäisi mieltä paremmin kuin karkkipäivä? Korusuunnittelijat ovat valmistaneet herkulliset luomuksensa sokeria vähäkalorisemmista materiaaleista, mutta varmaa on, että ne herauttavat yhtä lailla veden kielelle. Esimerkiksi Brent Neale on luonut vaaleanpunaisista ​​opaaleista, safiireista ja ametisteista piirroskuvamaisen sieniriipuksen. Bea Bongiascan pastellisävyiset sormukset puolestaan tuovat mieleen huvipuiston lakukojun.

QUDOn sormuksilla luot juuri sellaisia karkkikombinaatioita, kuin itse haluat!

5. Helmet

Helmet tuskin menevät koskaan muodista. Ne ovat kuuluneet kuninkaallisten ja seurapiirin rouvien pukeutumiseen vuosisatoja. Helmet ovat kuitenkin jo aikaa sitten murtautuneet ulos tiukkapipoisesta hienostelusta ja kulkeneet pitkän tien isoäidin lipastosta Madonnan punk-kaudelle ja yhä edelleen Harry Stylesin kaulaan. Tämänvuotiset helmikorut ovat ennen kaikkea koristeellisia. Chanelin muotinäytöksissä nähtiin helmistä, kullasta ja kristalleista valmistettuja rintakoruja, joiden tarkat yksityiskohdat olivat henkeäsalpaavan kauniita. Ana Khourin korvakorut sen sijaan saavat luonnollisen ilmeen helmien epäsäännöllisestä muodosta.

Korvakorut Canino Deluxe 10,5 mm – kulta, 49 € (sis.alv). Osta omasi!

Lähde: Harper’s Bazaar

Lahjaideat

10 korulahjaa ystävänpäiväksi

Ystävänpäivä lähestyy taas. Unohda tänä vuonna kukkaset ja karkit, sillä ”timantit ovat naisen paras ystävä”, kuten Marilynkin lauloi. Koru on laadukas ja kestävä sijoitus, jota lahjan vastaanottaja käyttää vielä silloin, kun kukat ovat kuihtuneet ja suklaat on syöty. Alla kymmenen koruideaa, joista löytyy lahja jokaiseen makuun.

1. Keräilyrannekoru

Sterling-hopeasta valmistettu keräilykoru on täydellinen ystävänpäivälahja yhtä lailla ystävälle kuin omalle rakkaalle. Se on persoonallinen ja ajatuksella hankittu koru, josta rakentuu ajan myötä aina vain enemmän kantajansa näköinen. Mikä parasta, voit juhlistaa monia tulevia merkkipaaluja lisäämällä koruun aina uusia palasia. Aloita kokoelma ystävänpäivään sopivalla sydämellä.

 2. Nuolikaulakoru

Jos Amorin nuoli on osunut sinuun, anna sellainen myös rakkaallesi. Paitsi että kyseessä on romanttinen ele, nuolikaulakoru sattuu olemaan juuri nyt todella muodikas.

3. Kuu ja tähdet-kaulakoru

Sinä olet aurinko, vai miten ne laulunsanat menivätkään. Taivaankappaleet ovat kaunis tapa viestittää välittämistä. Räätälöi kaulakorusta entistä romanttisempi kaiverruttamalla tähtiin nimikirjaimenne.

4. Avain sydämeesi

Lukko ja avain-korut ovat niin ikään täynnä kaunista symboliikkaa. Näytä hänelle, että haluat hänen omistavan avaimen sydämeesi.

5. Love-koru

Jos symboliikka ei ole sinun juttusi, mene suoraan sanoihin. Love-tekstillä varustettu koru on selkeä ja mutkaton rakkaudentunnustus, jonka kanssa on vaikea mennä pieleen.

6. Pienet korvakorut

Jos olet epävarma korushoppaaja, pysyttele turvallisilla vesillä. Pienet korvakorut ovat takuuvarma lahjavalinta melkein naiselle kuin naiselle. Valitse klassinen malli tai korvikset, jotka sopivat ystävänpäivän teemaan.

7. Trendikäs koru

Vaikka rakkaasi ei nauttisi imelästä romantiikasta, ei se tarkoita, etteikö hän pitäisi kauniista koruista. Pikainen vilkaisu someen paljastaa, millaiset korut ovat muodissa. Esimerkiksi nimilaatalla varustettu kaulakoru on varmasti hänen mieleensä.

8. Timanttiset nappikorvakorut

Jos kyseessä on todella erityinen ystävänpäivä, sijoita timanttikorvakoruihin. Ne tekevät päivästä vieläkin ikimuistoisemman.

9. Sydän

Okei, sydän saattaa kuulostaa kliseeltä ystävänpäivänä, mutta vain, koska se toimii aina. Hopeinen sydänriipus tai rannekoru on pomminvarma ystävänpäivälahja. Älä sorru krääsämäisiin strassikoruihin, vaan valitse laadukas ja tyyliltään ajaton koru, joka kestää hänellä arkikäytössä.

10. Timanttinen ikuisuussormus

Laadukas sormus on ajattelevainen lahja, vaikka et vielä suunnittelisikaan kihlausta. Ikuisuussormuksessa identtisesti leikatut timantit kiertävät tasaisesti koko sormusta. Se sopii lahjaksi hienostuneelle naiselle, joka suosii arjessakin tyylikkäitä asusteita.

Sormuksen ei tarvitse aina olla myöskään timanttia. Swarovskin kristalleilla somistetut QUDO-vaihtosormukset ovat loistava lahjaidea!
Korutrendit

Koruissa on nyt kokoa ja väriä – katso viisi trendiä keväälle 2021

Kuluneen vuoden aikana korut ovat nousseet entistä näkyvämpään rooliin arkipukeutumisessa, kun etätyöntekijät ovat etsineet helppoja tapoja koristautua Zoom-kokouksia varten. Kauniit korut tekevät ulkoasusta huolitellun silloinkin, kun hiustenlaitto ja meikkaaminen tuntuvat ylivoimaisilta. Virtuaalinen viestintä on näkynyt vahvasti myös talven ja kevään korutrendeissä vuonna 2021. Minimalistiset korut ovat saaneet tehdä tilaa näyttäville, rohkeasti väreillä ja muodoilla leikitteleville asusteille, jotka eivät jää webkamerassa huomaamatta. Korumuodissa melkein kaikki on nyt sallittua, eikä ylilyöntejä olekaan.

Suunnittelijat näyttävät kyllästyneen synkistelyyn ja pyrkivät levittämään korujensa kautta toivoa ja hyvää mieltä. Harper’s Bazaar listasi kevään villeimmät korutrendit.

1. Laukkuja kaulaan

Miltä kuulostaisi kaksi asustetta yhden hinnalla? Yksi kevään yllättävimmistä trendeistä ovat varmasti laukkukaulakorut. Villitys sai alkunsa Jacquemuksen piukkuruisesta Le Chiquito-laukusta, joka nähtiin viime vuonna jokaisen julkkiksen ja muotivaikuttajan käsivarressa. Laukku on niin pieni, että se on pikemmin koru kuin laukku. Vuoden 2021 mallistossa Le Chiquito laukku riippuikin jo mallien korvissa ja kaulassa. Muut suunnittelijat seurasivat nopeasti perässä. Sekä Chanelin tikattu laukku että Louis Vuittonin kuuluisa monogrammilaukku ovat jo saaneet omat kaulakoruversionsa.  

2. Vasaroitu pinta

Koruissa saa nyt olla tekstuuria. Vasaroitu pinta tuo mielenkiintoista särmää muuten yksinkertaisiin kulta-, hopea- ja messinkikoruihin. Tekniikka ei sinällään ole uusi – itse asiassa se on ollut käytössä vuosisatojen ajan – mutta rosoisuus nousee vahvasti pinnalle tämän kevään korumuodissa. Chloén cuff-rannekoruissa ei ole tavoiteltu sileää ja symmetristä pintaa, vaan ne ovat kuin suoraan sepänpajasta temmattuja. Myös Acnen ylisuurissa kuparikorvakoruissa ja kaulakoruissa korostuvat orgaaniset muodot.

3. Ketjut

Ketjut eivät toki ole ohimenevä trendi, sillä ne kuuluvat koruvalmistuksen peruselementteihin. Tänä keväänä ketjut kuitenkin kiinnittävät huomiota paksuudellaan. Suunnittelijat Victoria Beckhamista Hermèsiin ovat ihastuneet näyttäviin ketjuihin, joista ei puutu kokoa. Catwalkien sanoma on selvä; mitä suurempi, sen parempi.

QUDOn ketjuilla voit valita sinulle sopivan amuletin ja riipuksen.

4. Kaipuu rannoille

Kaukokaipuu piinaa tänä talvena monia meistä. Matkarajoitusten ollessa voimassa saamme vain haaveilla kaukaisista aurinkorannoista. Myös korusuunnittelijat, jotka ovat pysytelleet vuoden sisätiloissa, kaipaavat trooppisia maisemia ja liplattavia laineita. Kevään muodissa näkyykin paljon koruja, jotka on kuin luotu rantapäivää tai huvialusajelua varten. Versacen mallisto on täynnä surffihenkisiä nyörirannekoruja ja meritähti-korvakoruja. Christian Diorin punottuja, värikkäitä kaulakoruja koristavat kahvipavut. Vaikka kesä on vielä kuukausien päässä, voimme onneksi aloittaa fiilistelyn korushoppailulla.

5. Saa roikkua

Lienee jo käynyt selväksi, että näyttävyys on avainsana tämän hetken korumuodissa. Se käy selväksi myös, kun katsoo millaisia korvakoruja suunnittelijat Lontoosta Pariisiin ovat tänä keväänä suosineet. Saint Laurent on inspiroitunut mod-tyylistä ja luonut malliston ylisuuria, leikkisän värikkäitä roikkukorviksia. Simone Rochan kattokruunumaiset korvakorut roikkuivat olkapäillä asti. Näitä koruja ei ole suunniteltu seinäruusuille, vaan ne suorastaan vaativat huomiota osakseen.

Lähde: Harper’s Bazaar
Valokuvat: QUDO/Sparkles.fi

Yleinen

Mitä koruja kannattaa ostaa

Korut kuuluvat monen suomalaisnaisen elämään ja ovat tärkeä osa ulkonäköä, sekä sitä hyvää tunnetta, jonka kauniilla koruilla voi saavuttaa. Niillä pystyy viimeistelemään asukokonaisuuksia, tuomaan esille persoonallisuuksia turvallisesti esimerkiksi työpaikalla ja piristämään päivää, kun sitä piristystä tarvitsee eniten. Korut ovat paljon muutakin kuin vain kauniita helyjä, jotka korostavat vain naisellisuutta.

Me Sparkles.fi:llä uskomme, että korut sopivat jokaiselle – niin miehille, kuin naisillekin. Korujen ei tarvitse olla erityisen naisellisia, vaan naiset voivat pitää juuri sellaisia koruja, kuin itse haluaa. Kuten sanottu, voit tuoda omaa persoonallisuuttasi esille tyylikkäästi koruilla. Korujen ei tarvitse olla näyttäviä, eikä isoja, vaan ne voivat olla juuri niin pieniä, kun itse haluat.

Suosittelemme ostamaan sellaisia koruja, jotka ovat laadukkaita, mutta eivät ylihintaisia. Usein erilaiset designer-korut ovat hinnaltaan kalliita, mutta loppujen lopuksi eivät ole kuitenkaan niin laadukkaita. Suosittelemmekin tarkistamaan aina korussa käytetyn materiaalin. Hyviä materiaaleja ovat tietysti jalometallit, kuten kulta tai hopea, sekä kestävät materiaalit, kuten titaani tai ruostumaton teräs. Näissä koruissa hyvä puoli on se, että niissä ei esimerkiksi ole nikkeliä tai muita allergisoivia tekijöitä. Huomaathan, että jotkut ihmiset voivat olla allergisia myös näille metalleille.

Korua ostaessa voit myös huomioida sen, että korut tulisivat läheltä ja tiedät niiden alkuperän. Usein esimerkiksi Aasiasta voi saada todella edullisesti koruja, mutta et koskaan oikeastaan tiedä, mistä ne ovat tehty ja kuka olisi oikeastaan ne tehnyt. Valitettavasti emme voi aina luottaa kaikkeen siihen, mitä netissä sanotaan. Tästä syystä kannattaa tutustua ensin myyjään: kuka myyjä on, voitko saada heihin tarvittaessa yhteyttä ja miten esimerkiksi palautus onnistuu.

Laatukoruissa on lähes aina jonkinlainen takuu. Korujen valmistajat ovat usein hyvin ylpeitä työstään ja tästä syystä koruille voidaan helpostikin antaa usean vuoden takuu. Mikäli pidät korustasi hyvää huolta, niin silloin mikä tahansa hajoaminen tarkoittaa sitä, että saat uuden tuotteen tilalle. Tutustuthan siis aina korumyyjän tarjoamaan takuuseen ennen, kuin ostat korun.

Yksi tärkeimmistä huomioistamme on se, että osta vain sellaisia koruja, joista itse pidät. Mikäli uskallat jättää noudattamatta kaikkia trendejä ja haluat luoda omaa persoonallista tyyliäsi, usko vahvasti siihen omaan tyyliisi ja mieltymyksiisi. Koruja löytyy moneen lähtöön ja on tärkeää, että pidät juuri sellaisia koruja, joista sinulle tulee hyvä mieli. Korut voivat olla todella olennainen osa asukokonaisuutta, joten olisi sääli, jos ostaisit sellaisia koruja, joista et oikeasti pidä.

Jos tarvitset inspiraatiota koruostoksiisi, tutustu esimerkiksi Sparkles.fi YouTube-tiliimme, jossa voit nähdä erilaisia videoita ja ideoita siihen, millaisia koruja on tarjolla.

Mikä on Sparkles.fi?

Sparkles.fi on verkkokauppa, joka edustaa Suomessa QUDO-koruja. Olemme alun perin virolainen yritys, jonka toiminnassa on mukana niin suomalaisia kuin virolaisiakin. Uskomme siihen, että jokaisen suomalaisen pitäisi uskaltaa käyttää koruja rohkeasti, eikä peitellä korujen tuomaa itsevarmuutta.

QUDO on saksalainen koruvalmistaja, joka tuottaa tyylikkäitä, ajattomia ja kestäviä koruja jokapäiväiseen elämään. Ne kulkevat trendeissä mukana ja niiden idea on se, että sinun ei tarvitse esimerkiksi ostaa useita korvakoruja, vaan ostat yhdet korvakorut, joihin vaihdat kiviä, kuten itse haluat. Jokaisessa korussa on siis vähintään yksi paikka kivelle ja niitä voi vaihtaa keskenään täysin oman fiiliksen mukaan.

Idea koruissa on se, että voit vaihtaa kiviä asun tai mielialasi mukaan, jolloin ne muuttuvat kokonaan. Kiviä on runsaasti erilaisia ja eri kokoisia, joten saat ne sopimaan aina mihin tahansa asuun ja kokonaisuuteen. QUDO-koruilla olet siis mukana trendissä kuin trendissä ja voit pitää sellaisia kiviä, joiden värit ovat trendivärejä tai joista yksinkertaisesti pidät enemmän. Sinisestä maanantaista voikin tehdä esimerkiksi kirkkaan keltaisen! Vaihtoehtoja on lähes loputtomiin – sinä päätät!

Lahjaideat

Mitä ostaa lahjaksi tyttöystävälle – vinkit koruostoksille

Oli kyseessä sitten ystävänpäivä, syntymäpäivä tai muu tuleva juhlapäivä, moni miehistä haluaa muistaa rakastaan jollain erityisellä lahjalla. Lahja tyttöystävälle ei välttämättä ole pelkästään lahja, vaan se voi merkitä paljon muutakin. Lahjalla voi olla syvällisempi merkitys, kuin ulkopuolinen osaa ajatellakaan.

Lahjan ostamisessa tärkeää olisi huomioida juuri se oma tyttöystävä ja mitä tiedät hänestä. Jos tunnette jo hyvin ja pitkään, niin silloin todennäköisesti valinta on helpompaa kuin silloin, jos ettei oikein vielä tunne. Kummassakin tapauksessa lähdetään kuitenkin liikkeelle siitä, että lahjan tulisi olla miellyttävä ja antaa positiivisen tunteen.

Korut ovat jo pitkään olleet lahja, jota halutaan antaa ja siihen on monta hyvää syytä. Laadukkaat korut ovat kauniita ja niillä voi viestiä omalle tyttöystävälleen paljon. Jos tiedät, että tyttöystäväsi ei pidä koruja paljon, niin silloin se ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Samaan aikaan monet naiset kuitenkin pitävät edes jonkinlaisia koruja, jolloin lahjaksi voi ostaa jotain hillitympää.

Olemme listanneet tähän muutamia vinkkejä koruostoksille erityisesti Sparkles.fi-sivustolla. Toivottavasti näillä ideoilla pääset alkuun lahjaostoksillasi!

Hillitty on usein suomalaisnaisille varma valinta

Hillitty koru on usein ajaton ja sopii monenlaisiin asuihin. Hillityksi koruksi voidaan kutsua mitä tahansa koruja, jotka eivät ole turhan isoja, räväköitä tai blingiä. QUDO-korusarja sopii tyyliin kuin tyyliin ja tässä ovat meidän suosikkimme naiselle, joka huolehtii ulkonäöstään, mutta ei halua tai pysty pitämään arjessa näyttäviä koruja.

QUDOn peruskorvakorut pienillä kivillä mahdollistavat tyylikkään, ajattoman ja kauniin lisän jokaiseen päivään. Korvakorujen kiviä voi vaihtaa ja näin nämä klassiset korvakorut pystyy päivittämään aina juuri sopivasti asun tai mielentilan mukaan.

Valitse siis joko hopeiset, kultaiset tai ruusukultaiset korvikset, sekä niihin sopivat kivet. Kivet voisivat olla esimerkiksi tyttöystäväsi lempiväriä, niin silloin koruja on mukava pitää vaikka joka päivä. Kiviä löytyy jokaista mahdollista eri väriä, sinisestä punaiseen. Tutustu kiviin täällä. Huomaathan ostaa kiven myös joko hopeisena, kultaisena tai ruusukultaisena!

Rannekoru on hyvä valinta juhlaan

Rannekoru on helppo lahja, jos tietää, että tyttöystävä pitää koruista ja käyttää niitä. QUDO-rannekorun voi antaa lahjaksi joko niin, että se sopii enemmän arkeen, jolloin sen kivet ovat hieman hillitymmät tai vaihtoehtoisesti ostaa juhlavan rannerenkaan, jonka voisi pukea heti siinä juhlahetkessä, kun lahja annetaan. Voit valita joko kultaisen, ruusukultaisen tai hopeisen rannekorun, johon sopii kaksi kiveä. Juhlavissa kivissä kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota Tondo Deluxe-kiviin. Pidäthän mielessä, että kiven tulisi olla myös joko kultainen, ruusukultainen tai hopeinen, niin se sopii silloin parhaiten rannekoruun.

Tarvitsetko apua sopivan lahjan löytämisessä? Laita viestiä info@sparkles.fi

Miksi ostaa QUDO-koruja?

QUDO-korut ovat laadukkaita, Saksassa tehtyjä koruja, jotka sopivat niin arkeen kuin juhlaankin. Ne ovat kauniita ja tyylikkäitä, sekä niissä on erikoisominaisuus – voit vaihtaa korujen kesken kiviä, kuten haluat. Jokaisessa korussa on siis vähintään yksi paikka, johon voit ruuvata kiinni kiviä. Voit vaihtaa kiviä keskenään, tehdä hauskoja sekoituksia ja valita aina juuri asuusi sopivia kiviä. Näin ei tarvitse ostaa monia erilaisia korvakoruja, vaan voit pitää ne suosikkikorvakorusi ja vaihtaa vaikka mielialan mukaan joka päivä. Kiviä on monia vaihtoehtoja eri väreissä ja kokoluokissa, joten jokaiselle löytyy varmasti jotain. Voit esimerkiksi pukea korvikset aamulla, laittaa töihin hieman hillitymmät korut ja illaksi vaihtaa kivet näyttävämpään.

QUDO-korut ovat hintaansa nähden todella hyvälaatuisia ja niissä on jopa kahden vuoden takuu. Kun pidät koruistasi siis hyvää huolta, ei niille tapahdu mitään ja ne ovat yhtä kirkkaita kuin sinä päivänä, kuin ostit tai sait ne lahjaksi.

Tutustu QUDO-koruihin nyt verkkokaupassamme!